luni, 7 februarie 2011

Nemtudom medici, nemtudom spitale!

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, vrea mai puţini medici în spitale. Demnitarul este convins că, în ciuda disponibilizărilor din sistemul sanitar şi a situaţiei medicilor care pleacă pe capete să muncească în străinătate, există spitale cu prea mulţi doctori.
Colegiul Medicilor atrage atenţia că Ministerul Sănătăţii nu ar trebui să se pronunţe fără date exacte. Cseke Attila recunoaşte că nu vor rezulta mari economii în urma comasărilor unităţilor medicale.

Silve spune că:
Me draghe, ce se intâmplă... Maestrul Cseke rătăcit pe la noi prin politiche şi habar nu avut dânsul de ce înseamnă unitate spitalicească, de ce inseamnă să fii medic la Românica dar mai ales ce înseamnă să fii pacient în zilele noastre. Nenea Attilla s-a trezit într-una dimineaţă că chemat la dânsul şef Marko Bela şi anunţat că este nou ministru de sănătate. Nu are nicio tangenţă cu medicina şi n-are ce să caute în fotoliul pe care îl ocupă. Mă rog, vina nu este a lui că a ajuns la Minister ci a celor care l-au pus acolo (şi mai scutiţi-mă cu ”e un bun manager”!!!)
N-am să înţeleg niciodata ce caută un specialist în ştiinţe juridice la Sănătate, aşa cum, per ansamblu, nu pricep logica numirii unor persoane în posturi cheie doar pentru că aşa a rezultat din algoritmul politic.
Dacă A.C. vrea cu adevărat să ştie cum arată un spital n-are decât să se îmbolnăvească şi să se trateze macar o săptămână în spitalele româneşti (Nemtudom Viena! Nemtudom Budapesta!). Să vină frumuşel de acasă cu tot felul de medicamente şi să prepare la buzunar câteva sute de lei doar pentru a le îndesa asistentelor.
Decât să tot bată câmpii la permanenţă cu reducerile de personal şi comasarea spitalelor, mai bine s-ar ocupa de alte lucruri. Poate ar fi mai bine pentru el şi cei ca el să monteze plăcuţe bilingve la minister şi în spitale.