marți, 22 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

LA ALBIŢA PLOUA CU… ŞPAGĂ - Mita era denumită "coffee" şi era "tradiţie" la Vama Albiţa, astfel că poliţiştii de frontieră o primeau de la aproape fiecare trecător sau comerciant şi dacă nu cereau, sumele primite fiind între 10 lei şi 100 de euro, se arată în referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventivă, citat de Mediafax.
CORUPŢIA E PRETUTINDENI - Preşedintele Traian Băsescu a declarat că există mulţi angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor a căror activitate o apreciază, dar cu toate acestea instituţia nu a ajuns la un nivel specific unui stat european, notează Agerpres.
BOC LE VREA PE TOATE - Emil Boc a declarat că demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac în presă, răspunzând astfel unei întrebări dacă ar fi dispus să demisioneze din funcţie, în condiţiile în care PDL ar dori un premier tehnocrat, notează Mediafax. Premierul Emil Boc nu ar mai dori să renunţe nici la funcţia de prim-ministru şi nici la cea de preşedinte al PDL şi intenţionează să-şi ducă cele două mandate până la capăt, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX surse parlamentare.
PSD: FĂRĂ PRM, DAR CU UDMR - Partidul Social Democrat nu va mai încheia protocoale de colaborare cu Partidul România Mare, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, citat de Agerpres. Ponta, a declarat că a fost mandatat să transmită la Congresul UDMR un mesaj "de colaborare". Ponta  precizat că nu doreşte atragerea Uniunii la un vot pentru moţiunea de cenzură, potrivit Antena3. În acelaşi timp, preşedintele social-democrat a precizat că va transmite UDMR, un mesaj legat de colaborarea "în interesul societăţii româneşti, în ideea de a scoate România din criză".
PREMIERUL NU SE TEME DE MOŢIUNE - Premierul Emil Boc a declarat că nu este o surpriză pentru el faptul că opoziţia intenţionează să depună o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii şi a arătat că el nu s-a oprit niciodată din drum de frica unei moţiuni de cenzură, potrivit Mediafax.
BUNĂ ZIUA DRAGI ASCULTĂTORI - Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, la Tribunalul Bucureşti, că serviciile de informaţii interceptează 635.000 de telefoane, iar 23.000 de spaţii ale unor oameni de afaceri şi politicieni sunt monitorizate audio-video, afirmă Agerpres.
SĂ VOTĂM LA… CIMITIR - Filiala orăşenească a PDL Negreşti (Vaslui) a organizat alegerile în incinta casei de praznice a unui cimitir, iar după încheierea votului o parte dintre participanţi au mâncat câte o friptură oferită de primarul oraşului, cel care de altfel a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei, susţine Mediafax.
ROMÂNIA, POLUATĂ FONIC - Peste 60% din populaţia oraşelor mari din România este afectată de poluarea fonică, Bucureştiul fiind oraşul cu procentul cel mai ridicat al locuitorilor expuşi zgomotului, de 85%, potrivit firmei de audit în domeniul măsurăriilor acustice Enviro Consult, arată agenţia Mediafax.
GATA CU CĂMĂTĂRIA - Deputaţii jurişti au adoptat un proiect de lege iniţiat de nouă deputaţi PDL referitor la activitatea de camătă. Darea de bani cu dobândă de către cămătari se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, iar sumele de bani şi bunurile provenite din săvârşirea acestei infracţiuni se confiscă, scrie Agerpres.
KADHAFI RĂMÂNE ÎN LIBIA - Liderul libian Muammar Kadhafi, al cărui regim se confruntă cu o revoltă populară fără precedent, a anunţat marţi că va rămâne în Libia "ca lider al revoluţiei", menţionând că nu are un post oficial din care să demisioneze, scrie Mediafax.
”COCO” A CUCERIT ANTARCTICA - Alpinista Crina ''Coco'' Popescu (16 ani) a revenit la Bucureşti, după cea mai importantă expediţie a sa, intitulată ''Antarctica 2010-2011''. A fost prima expediţie în care nu a fost însoţită de tatăl şi antrenorul ei, Liviu Popescu, şi în care au fost doborâte mai multe recorduri mondiale pentru România, scrie Agerpres. Crina "Coco Popescu a revenit, marţi, în România, după o expediţie în Antarctica şi America de Sud, unde ce a escaladat cel mai înalt vârf, Vinson (4.897m), şi cel mai înalt vulcan, Sidley (4.181m), aflate la 1.000 de kilometri distanţă unul faţă de celălalt, menţionează Mediafax.
FOTBALUL BATE ZĂPADA - Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, agenţiei Mediafax, că nu se pune problema amânării debutului returului Ligii I, în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile.

ŞTIRILE PRÂNZULUI

BĂSESCU EVALUEAZĂ INTERNELE - Preşedintele Traian Băsescu a solicitat marţi conducerii MAI să treacă imediat la o evaluare a celor desemnaţi în funcţii de conducere, denunţând, în context, numirile pe criterii politice, anunţă Agerpres. Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi la bilanţul MAI că ministerul nu este la nivelul la care ar trebui să fie şi că "oriunde pui degetul apar elemente de corupţie". Şeful statului a menţionat în intervenţia sa că ministerul nu este încă la nivelul la care ar trebui să fie, nivel specific unui stat european, potrivit Mediafax.
BLEJNAR, PONTA ŞI… ELODIA - Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, marţi, ca răspuns la acuzaţiile privind implicarea sa în corupţia din vămi, că preşedintele PSD, Victor Ponta, i-ar "pune în cârcă" şi uciderea Elodiei şi a indicat în glumă că ea ar putea fi şi "regele", despre care tot Ponta poate da mai multe informaţii, susţine Mediafax.
ŞPAGĂ CU … REST - Poliţiştii de frontiera aveau grijă să ascundă banii pe care îi împărţeau la finalul turei. Ei erau dispuşi să dea şi rest celor care nu aveau banii potriviţi pentru mită, scrie realitatea.net. Totodată, poliţiştii de la Albiţa numărau banii cu lumina stinsă.
ANTICORUPŢIA…SCHENGEN? - Prim-ministrul Emil Boc a susţinut, marţi, la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor, că acţiunile desfăşurate de procurori şi de Direcţia Generală Anticorupţie în vămile şi punctele de trecere a frontierei României nu au legătură cu obiectivul de aderare la spaţiul Schengen, potrivit Agerpres.
VINE MOŢIUNEA DE CENZURĂ - Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că opoziţia va depune o moţiune de cenzură pe marginea angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, anunţă Agerpres. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, susţine Mediafax.
BOC REDUCE FISCALITATEA - Guvernul ar putea reduce nivelul contribuţiilor sociale la jumătatea acestui an sau mai repede, a declarat, marţi, prim-ministrul Emil Boc, la Radio România Actualităţi. El a subliniat că decizia de reducere a fiscalităţii în domeniul forţei de muncă "este o chestiune de luni", potrivit Agerpres.
MIRCEA BĂSESCU RECLAMĂ REALITATEA - Sesizarea lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, adresată Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), cu privire la o "campanie negativă" împotriva sa, susţinută de postul Realitatea tv va fi analizată într-o şedinţă viitoare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului, Răsvan Popescu.
BERCEA MONDIAL, O FAMILIE PENALĂ - Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial, susţine Mediafax.
DEZASTRU ÎN NOUA ZEELANDĂ - Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ, scrie Mediafax.
ÎMPUŞCAT PENTRU FLORICELE - Un bărbat a fost împuşcat mortal în timpul proiecţiei filmului "Lebăda neagră/ Black Swan" într-un cinematograf din Riga, deoarece făcea prea mult zgomot mâncând floricele de porumb, informează hollywoodreporter.com, preluat de Mediafax
AUGUSTUS NU MAI POATE - Unul dintre cei mai importanţi arbitri din lotul Ligii 1, Augustus Constantin, nu va putea arbitra în primele etape pentru că a fost singurul "central" care a picat testele fizice susţinute săptămîna trecută la Braşov, scrie GSP.RO