joi, 24 februarie 2011

ŞTIRILE PRÂNZULUI

TELENOVELA VAMA , EPIDOSUL PLOIEŞTI - Procurorii DNA Bucureşti şi poliţiştii IGPR fac mai multe descinderi în Vama Ploieşti, fiind vizate firme de import-export de legume şi fructe, precum şi angajaţi ai Autorităţii Vamale acuzaţi de luare de mită, anunţă Mediafax.

BENZINA, O SCUMPĂ! - Preţul carburanţilor comercializaţi de OMV Petrom va creşte în următoarele zile din cauza majorării cotaţilor internaţionale ale petrolului, cauzată de tensiunile sociale şi politice din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, anunţă Mediafax. Cea mai recentă majorare efectuată de OMV Petrom a fost în 16 februarie, când motorina s-a scumpit cu şapte bani pe litru.

DE LA UNGURI VINE… SCHENGEN - Premierul Emil Boc i-a spus preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, că România aşteaptă din partea preşedinţiei în exerciţiu a UE, deţinută de Ungaria, stabilirea calendarului aderării la Spaţiul Schengen, susţinând că Guvernul a făcut ceea ce era necesar pentru securizarea graniţelor, susţine Mediafax. Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a declarat că preşedintele Traian Băsescu l-a informat cu privire la activităţile realizate pentru aderarea României la Schengen, declarându-se "impresionat" de rezultatele ţării noastre în acest sens, potrivit Agerpres.

BRAVO! PENTRU AUSTERITATE - Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, l-a felicitat pe primul-ministru, Emil Boc, pentru măsurile de austeritate luate, subliniind că acestea au readus România pe creştere economică, anunţă Agerpres.

PONTA VREA SĂ FIE PREMIER - Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la funcţia de premier, chiar din 2012, menţionează raportul lui Victor Ponta după un an de mandat la şefia partidului, la capitolul "obiective în curs", un "obiectiv realizat" fiind că "PSD a decis că nu mai acceptă să guverneze dacă nu are premier propriu", notează Mediafax.

BRÂNDUŞA… INCOMPATIBILA - Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Brânduşa Cornelia Novac. Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 16.11.2010, cu privire la nerespectarea de către doamna Brânduşa Cornelia NOVAC, în calitate de Director/ manager al “Circ & Variete Globus” București, a regimului juridic privind depunerea și completarea declarațiilor de avere și de interese. Începând cu data de 22.02.2008 şi până în prezent, doamna Brânduşa Cornelia NOVAC deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de Director/ manager al “Circ & Variete Globus” București.

TOTUL PENTRU CODUL MUNCII - Guvernul va flexibiliza Codul Muncii chiar cu riscul demiterii, a declarat Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, precizând că Executivul şi-a prezentat "crezul politic" asupra proiectului de ocupare a forţei de muncă, notează Mediafax. ''Primul obiectiv al actualei guvernări este flexibilizarea Codului muncii, chiar cu riscul demiterii actualului Guvern'', a menţionat Andreea Paul Vass, relatează Agerpres.

IRONII PESEDISTE - Conducerea PSD a prezentat  ziariştilor sistemul informatizat de evidenţă a membrilor de partid. Fiecărui membru urmează să i se înmâneze şi un card, pe care are imprimat un cod de bare, pentru că membrii PSD vor putea beneficia de reduceri în anumite magazine. Adrian Năstase, le-a răspuns ironic ziariştilor care au întrebat la ce magazine au reduceri membrii de partid, el spunând că "la sex shop", notează Mediafax.

MAFIA ACAPAREAZĂ INFORMAŢIA - Un număr de 141 de jurnalişti din întreaga lume au murit în ultimii 10 ani, deoarece au denunţat acţiuni ale unor grupuri infracţionale ce conduceau economii paralele, potrivit raportului "Crima organizată acaparează informaţia", dat publicităţii de organizaţia Reporters sans frontieres (RSF) şi preluat de Mediafax.