vineri, 25 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

ŢINE TU ŞI ŞPAGA MEA - Şeful Biroului Vamal Ploieţti, Cornel Costea, a declarat, în faţa judecătorilor, că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau "la preşedintele S.B.", anunţă Mediafax. "Eu nu am citit declaraţiile lui Costea. Nu am luat nimic de la Costea, iar dacă voi fi chemat de către organele de urmărire penală să dau declaraţii, mă voi duce pentru că vreau să se facă dreptate şi pentru că sunt obligat de lege", a spus Blejnar, potrivit Mediafax. Faptele săvârşite de Cornel Costea denotă "un curaj deosebit" al acestuia, deoarece, deşi ştia, măcar din media, de operaţiunile de control din vămi, a continuat să primească mită, chiar în biroul vamal în care lucra, ceea ce denotă "un profund dispreţ" faţă de valorile sociale, mai scrie Mediafax.

'Este o adevărată campanie în mass-media împotriva mea pentru că am început, împreună cu alte organe ale statului, să facem curăţenie într-un sistem în care de 20 de ani nu s-a mai făcut curăţenie. În sptele acestei campanii se află toţi aceia pe care îi deranjează faptul că se face curăţenie. Sigur că am deranjat o parte dintre ziarişti, o parte dintre politicieni', a declarat pentru AGERPRES, şeful Fiscului. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, solicita CNA sa ia masurile necesare ca urmare a acuzatiilor nedovedite din mass-media, scrie Hot News.

ALIANŢA TUTUROR - Uniunea Social-Liberala va incheia un acord de colaborare cu toate cele cinci confederatii sindicale si cu patru organizatii patronale pentru a sustine modificarile Codului Muncii, asupra caruia Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea, anunţă Hot news.

PROGRESE ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI - MAE precizează, într-un răspuns transmis MEDIAFAX, că rapoartele periodice ale Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare arată că în ultimii ani România a înregistrat progrese în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei.

7 LEI LITRUL DE BENZINĂ!? - Preţurile carburanţilor au urcat din nou, vineri. Cele mai mari companii de pe piaţă au majorat costul unui litru de benzină sau motorină cu 9 bani. Petroliştii estimează însă că am putea ajunge să dăm 7 lei pe 1 litru de combustibil, susţine Mediafax.

CUM SCAD CONTRIBUŢIILE SOCIALE - Reducerea contribuţiilor la asigurările sociale, pe care Guvernul o pregăteşte în viitorul apropiat pentru angajatori, se va face, probabil, treptat, a declarat primul-ministru Emil Boc, citat de Agerpres. Şi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a susţinut că economia are condiţii pentru a se discuta reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator.

PROTEST SINDICAL CU PIETRE - Preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossul-a anunţat pe premier că, pentru acţiunile de protest anunţate, o firmă din domeniul construcţiilor s-a oferit să sponsorizeze confederaţia cu trei tone de pietre de mărimea unor ouă XXL, notează Mediafax.

PACHETE DE LA STUDENŢI - ANOSR începe protestele luni, când studenţii vor face grevă japoneză, în timp ce marţi vor scoate cearşafurile pe geam în semn de solidaritate între ei, iar joi vor trimite la Ministerul Educaţiei un colet cu zacuscă, murături şi slănină pentru a semnala cum este să primeşti pachet de la părinţi, anunţă Mediafax.

”REŢETA” EVAZIUNII FISCALE - România pierde anual miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale din industria alimentară. Reprezentanţii patronatelor din domeniu sunt de părere că 2010 a fost cel mai prost an pentru industria alimentară, reprezentând "anul pieţei negre". Ei spun că unii comercianţi au preferat să facă evaziune fiscală, în loc să plătească un TVA majorat la 24%. Pâinea, carnea, legumele, fructele şi laptele sunt doar câteva dintre produsele care "produc" o gaură la bugetul de stat, notează România Liberă.

4 ANI DE SEX CU PROPRIA FIICA - Un bărbat de 37 de ani, din municipiul Moreni, judeţul Dâmboviţa, a sunat, vineri, la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că timp de patru ani a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 16 ani, poliţiştii declanşând o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă sesizarea se confirmă, scrie Mediafax.

RĂZBOI ÎN LIBIA - Forţele de ordine libiene au tras focuri de armă asupra manifestanţilor, în mai multe cartiere ale capitalei Tripoli, la ieşirea de la rugăciunea de vineri, provocând moartea mai multor persoane, au declarat martori, potrivit Mediafax.

2 ECHIPE ROMÂNEŞTI ÎN CHAMPIONS LEAGUE - Am avut cinci echipe in cupele europene, dar niciuna nu a prins primavara europeana. FC Basel si Young Boys Berna au parasit Europa League, iar Elvetia nu ne mai poate depasi in clasamentul coeficientilor. In aceste conditii, campionatul din Romania va ramane cel putin pe locul 15 (Scotia ne poate depasi), ceea ce inseamna ca si in sezonul 2012-2013 doua echipe din campionatul autohton vor evolua in tururile preliminarii ale Ligii Campionilor, anunţă Hotnews.

LIGA I, PRIMUL MECI PE TEREN – Rapid şi Unirea Urziceni joacă în această seară primul meci oficial din partea a doua a sezonului Ligii I, etapa cu numărul 19 (ora 20.30, în direct pe Antena 1). Partida Pandurii – Oţelul ”s-a jucat la masa verde” iar gorjenii au pierdut pentru că nu şi-au achitat datoriile faţă de Dinamo.

Celelalte meciuri ale etapei
sâmbătă: Sportul – Dinamo, FC Timişoara – Gaz Metan;
duminică: U Cluj – FC Braşov, Victoria Brăneşti – CFR Cluj, U Craiova – Steaua;
luni: FC Târgu Mureş – FC Vaslui şi Astra – Gloria Bistriţa.