luni, 28 martie 2011

Selecţionata tricotaţilor refuzaţi a siluit fotbalul

Selecţionata jucătorilor rataţi a mai tras una peste bot fotbalului. O adunatură de băieţi injectaţi cu sictir ţigănesc de juniorul ieşit de sub protecţia lui Dinu Vamă a siluit fotbalul pe maidanul de la Zenica. Iar echipa naţională a României s-a transformat în batjocura unor jucători (că fotbalişti nu vor putea fi numiţi în veci!) care nu se regăsesc nici măcar în propria lor piele.

Răzvan n-a conştientizat încă faptul că naţionala României nu se poate confunda cu o echipă de provincie, iar preliminariile turneelor mondiale şi/sau europene nu au nici o legătură cu încrengăturile fotbalistice de divizie secundă. Unde, de altfel, abilităţile extrasportive ale unui conducător experimentat pot rezolva problema învingătorului. Exceptând norocul pe care l-a avut în Giuleşti, juniorul a demonstrat că este cel mai mare habarnist într-ale selecţiei şi antrenoratului. Rezultatele înregistrate ne sunt martori că R.L. nu este altceva decât un antrenor prost. Chiar mai prost decât Hagi.

Ar fi timpul ca marele maestru al eşecurilor internaţionale s-o lase mai moale cu aroganţele şi dacă tot vrea să devină mare antrenor (sau măcar antrenor!) ar trebuie să îl caute pe tată-su' şi să se roage de el să îl accepte ca ucenic în Ucraina. Să stea pe lângă el şi să deprindă ascunzişurile mersului pe jos. Suntem sătui să îl vedem cum îşi tărăie mofturile pe diverse stadioane.