miercuri, 23 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

ISĂRESCU, PREMIERUL DORIT DE ROMÂNI - Un sfert dintre români consideră că Mugur Isărescu este personalitatea care ar trebui să fie următorul premier al României, relevă un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). La întrebarea "Cine credeţi că ar trebui să fie următorul prim-ministru al României?", 25% dintre cei chestionaţi l-au nominalizat pe guvernatorul BNR, notează Agerpres.

STĂM PROST - România se detaşează între statele UE cu cele mai proaste condiţii de locuit, peste 40% dintre români trăind în locuinţe care nu au toaletă conectată la reţeaua de apă-canal şi nu dispun de baie sau duş, potrivit statisticilor Eurostat, preluate de Mediafax.

BOC, SUPĂRAT PE MINIŞTRI - Premierul i-a întrebat pe miniştrii Finanţelor şi Muncii care este impactul bugetar al majorării sporului la salariu pentru munca de noapte, dar aceştia nu au ştiut să-i răspundă, iar şeful Guvernului le-a reproşat că îl lasă să anunţe public măsuri neanalizate financiar, arată Mediafax. Potrivit Agerpres, Guvernul va adopta proiectul Codului muncii în procedură de angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

BĂSESCU NU L-A SALVAT PE BERCEA - Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativă la omor calificat după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, va rămâne în arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul avocaţilor în cazul acestuia, potrivit Mediafax

GUVERNUL TAIE FINANŢAREA SPITALELOR - Guvernul a decis, miercuri, să micşoreze cu peste 5.000 numărul de paturi de spital finanţate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate în anul 2011 faţă de anul trecut, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, citat de Mediafax.

NICOLESCU A IEŞIT DIN SPITAL - Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a ajuns imediat după arestarea sa şi a fost operat pe cord, medicii spunând că acesta va avea nevoie de o perioadă de recuperare, notează Mediafax.

SINDICALIŞTII RECLAMĂ HAOSUL - Trimiterea salariaţilor în concediu fără plată 15 zile, introducerea obiectivelor de performanţă sau eliminarea principiilor privind negocierea colectivă sunt câteva dintre modificările Codului Muncii respinse de sindicate şi care, potrivit acestora, vor crea haos, tensiuni locale şi fraudă fiscală, potrivit Mediafax.

FĂRĂ MEDICI DE FAMILIE - Medicii de familie îşi anunţă pacienţii, printr-un mesaj afişat pe uşile cabinetelor, că din 1 aprilie nu îi mai pot îngriji cum ar fi nevoie, pentru că nu pot semna contractul pe 2011 care îi obligă să aleagă cine primeşte medicamente compensate şi cine nu sau să ceară coplată, potrivit Mediafax.

TOKEŞ A DIVORŢAT - Judecătoria Oradea a decis miercuri desfacerea căsătoriei soţilor Edith şi Laszlo Tokes, divorţul fiind pronunţat, potrivit avocatului europarlamentarului, Kolozsi Arpad, din vina ambelor părţi, notează Agerpres.

DIN NOU VIOLENŢE LA ATENA - Zeci de tineri s-au confruntat , în centrul Atenei, cu forţele de ordine, în contextul unor manifestaţii de protest împotriva măsurilor de austeritate în cadrul unei greve generale de 24 de ore, anunţă Agerpres.  Manifestaţia a fost organizată de două mari centrale sindicale din ţară, GSEE pentru domeniul privat şi Adedy pentru cel public, în cadrul unei zile de acţiune de 24 de ore împotriva curei de austeritate prescrise de UE şi Fondul Monetar Internaţional, anunţă Mediafax.

ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI - Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a afirmat miercuri că valul de proteste declanşat în Orientul Mijlociu va ajunge în Europa şi în Statele Unite ale Americii, provocând sfârşitul unor guverne pe care el le acuză de opresiune şi umilirea propriilor popoare, transmite AP, potrivit Agerpres.

OŢELUL, 3-0 CU PANDURII ! - Otelul a castigat primul meci oficial din 2011, dupa decizia de azi a Ligii, de neprogramare a echipei Pandurii, din cauza datoriilor neachitate.  Echipa lui Dorinel este la 8 puncte de Timisoara, 10 de Vaslui si 13 de Steaua si Dinamo. "Echipa Pandurii Tg Jiu are termen pînă marţi seară să facă dovada achitării banilor datoraţi. Dacă acest lucru nu se va întîmpla, atunci echipa va pierde şi meciul cu Dinamo tot cu 3-0", a precizat unul dintre oficialii de la LPF.

ŞTIRILE PRÂNZULUI

O ECONOMIE DEZECHILIBRATĂ - România a avut, în ultimii 20 de ani, o economie dezechilibrată, iar pentru următoarele două decenii lucrurile nu se vor schimba, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, potrivit Agerpres.

ILIESCU ŞI ABUZURILE LUI BĂSESCU - Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a reafirmat, marţi, la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu are un "comportament abuziv faţă de instituţiile statului", faţă de Constituţie, apreciind că "unui astfel de comportament trebuie să i se pună capăt". Fostul şef al statului a subliniat că România a trecut prin situaţii mai grele decât cea de astăzi, mai ales când s-a confruntat cu schimbarea unui sistem, arătând că s-au putut găsi soluţii democratice de ieşire din criză, potrivit Agerpres.

PONTA – REGELE SEXGATE-ULUIElena Udrea răspunde pe blog acuzaţiilor lansate de preşedintele PSD  Victor Ponta aseară, într-o emisiune la Antena 3. Ministrul spune despre Ponta că este un farseur şi că oricum nu înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul său. Victor Ponta este un ipocrit şi un farseur. El este bufonul curţii regelui. ”Nimic din ceea ce spune nu poate fi luat în considerare fiindcă totul se sprijină pe o minte bolnavă, pe o logică strâmbă şi pe o lipsă de caracter uluitoare.
Dacă folosim logica lui Ponta, concluzionăm că el însuşi este regele sexgate-ului din PSD, din moment ce personal i-a promovat şi susţinut pe liderul organizaţiei de tineret şi pe ceilalţi PSD-işti marcanţi implicaţi într-un caz de prostituţie cu adolescente şi proxenetism ”

PREDA ÎL APĂRĂ PE BOC - Vicepreşedintele PDL Cezar Preda crede că este "ieşită din comun" poziţia unor miniştri care cer "capul" premierului Boc şi nu consideră oportună schimbarea şefului Executivului cu un tehnocrat, susţinând, într-o declaraţie acordată miercuri RFI, că discuţiile privind reformarea PDL ar trebui purtate în interiorul partidului, iar nu în public, notează Agerpres.

PĂCATELE POLITICII - Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine, într-o postare pe blogul său, că în politică "indecizia e un păcat capital", ea subliniind că este necesar ca, după Congresul UDMR, programat la sfârşitul acestei săptămâni, PDL să ia "o decizie tranşantă" pentru recâştigarea încrederii românilor, scrie Mediafax.

CARE BERCEA? - Fratele şefului statului susţine, într-un interviu pentru ziarul "Ring", că nu ştia cine este Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, atunci când acesta i-a cerut sa îi boteze nepoata, Mircea Băsescu precizând că preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat lipsa unei discuţii înainte de decizia "neoportună". El a adăugat că fratele său, Traian Băsescu, are dreptate în afirmaţiile potrivit cărora orice om trebuie să răspundă în faţa legii, potrivit Mediafax.

FISCALITATEA NU OMOARĂ - România are, prin comparaţie cu alte state, o fiscalitate relativ redusă la nivelul PIB, dar extrem de împovărătoare când e vorba de fiecare companie în parte, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, preluat de Mediafax.

DEFICITUL LUI PATRICIU - Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a propus, miercuri, în cadrul unei dezbateri despre revizuirea Constituţiei, ca limita de deficit bugetar să fie stabilită prin Legea Fundamentală, anunţă Agerpres.

SHOPPING DE NEVOIE - Un sfert dintre românii din mediul urban, în special bărbaţi, afirmă că nu le place să meargă la cumpărături, deşi au venituri similare cu cele ale "fanilor shoppingului", aceleaşi aşteptări privind evoluţia situaţiei financiare proprii şi merg la cumpărături la fel de des, conform unui studiu GfK, preluat de Mediafax.

TEO VA FI OPERATĂ - Medicii de la Clinica AKH din Viena au decis că intervenţia chirurgicală în cazul lui Teo Trandafir este necesară pentru a controla procesul inflamator al pancreasului, operaţia urmând să aibă loc după pregătirea interdisciplinară, anunţă Mediafax.

ULTIMUL VISCOL? – Administraţia Naţională de Meteorologie  anunţă că din această seară până vineri va ninge în aproape toată ţara, iar în mai multe judeţe vor avea loc şi intensificări ale vântului. In aceasta noapte si in prima parte a zilei de joi ninsorile vor fi pe arii mai extinse si izolat mai consistente in Oltenia si in Dobrogea, apoi in special in regiunile din jumatatea de vest. Va continua sa ninga, local mai abundent, si in zonele de munte. Avertizarea ANM, aici.

HANDBALUL MOARE FĂRĂ BANI - UCM Reşiţa, liderul la zi al ligii naţionale de handbal, s-a desfiinţat marţi 23 februarie şi nu va mai participa la nicio competiţie pe plan intern şi internaţional. Ion Zamfirescu, preşedintele secţiei de handbal, a declarat pentru Agerpres că motivul încetării activităţii este lipsa susţinerii financiare