miercuri, 2 martie 2011

ŞTIRI

SERIALUL ŞPAGA, EPISODUL ANAF - Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie, pentru că în decurs de patru ani a pretins mită de sute de mii de euro, în caz fiind ridicat şi avocatul bucureştean Marius Stăncescu, potrivit Mediafax.  Singurele bunuri aflate în proprietatea lui Nicolae Gavrilă, consilierul superior al ANAF reţinut pentru o mită de 1,8 milioane de euro, sunt un teren de 153 de metri pătraţi şi o casă, ambele în Bucureşti, el neavând, conform declaraţiei de avere, bani în cont, maşină sau alte proprietăţi, notează Mediafax.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, i-a dat în judecată pe senatorul PSD Valer Marian, pe Diana Severin - fosta şefă a Vămii Ploieşti şi pe preşedintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmaţii defăimătoare la adresa sa şi a instituţiei pe care o conduce, notează Agerpres.

CE VREA COALIŢIA - Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate, scrie Mediafax. Liderii PDL, UDMR, UNPR şi cel al grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară din Camera Deputaţilor au semnat protocolul de colaborare guvernamentală şi parlamentară, notează Agerpres.

CUM POATE FI BLOCAT GUVERNUL BOC - Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, explica pe blog ca blocarea actualei guvernari se poate face "unitar si coordonat" pe doua planuri - in Parlament si in strada. El spune ca, din acest punct de vedere, motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o depuna partidele din opozitie in urma angajarii raspunderii Guvernului pe Codul muncii poate fi un succes, relatează Hot news.

PROSTITUŢIA, TOT FĂRĂ LEGE - Senatul a respins proiectul deputatului PDL Silviu Prigoană privind legalizarea serviciilor sexuale, însă parlamentarii au subliniat că fenomenul există şi necesită o reglementare, anunţă Mediafax.

PETROM SCUMPEŞTE IAR - Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care conţin în volum produse obţinute din biomasă au fost abrogate începând de marţi, determinând scumpirea carburanţilor, cu 8 bani/litru în cazul benzinelor cu conţinut de minim 5% biomasă şi cu 6 bani/litru în cel al motorinelor cu conţinut de minim 5% biomasă, comercializate în staţiile Petrom, informează compania, citată de Agerpres.

EXTRĂDAREA LUI NECOLAICIUC -  Instanţa competentă americană a aprobat extrădarea către România a numitului Necolaiciuc Mihai cu privire la cererile de extrădare transmise autorităţilor americane în februarie 2008 şi septembrie 2009. Vezi Comunicatul Miniterului Justiţiei.

ROMÂNII SE SPERIE DE AFACERI - Doar 4,29% din populaţia cu vârsta între 18 şi 64 de ani din România era implicată anul trecut în lansarea unei afaceri sau conduceau şi deţineau o firmă de mai puţin de trei ani şi jumătate, potrivit unui studiu citat de Mediafax.

MAI UŞOR CU… MÂNCAREA! - Hotelierii de pe Valea Prahovei au avut, în primele două luni ale acestui an, încasări mai mici cu peste 15% decât în perioada similară a anului trecut, scăderile provenind nu atât din reducerea numărului de turişti, cât mai ales din diminuarea cheltuielilor cu mâncarea, susţine Mediafax.

CINE FURĂ PETROLUL DIN LIBIA? - Puterile străine încearcă să fure petrolul Libiei, a declarat, miercuri, liderul libian Muammar Kadhafi, care a avertizat că "libienii vor lupta până la ultimul om, din nordul ţării până în sud", într-un discurs susţinut în timpul unei ceremonii publice la Tripoli, relatează CNN, preluat de Mediafax.

PANDURII – OŢELUL, SE SOLICITĂ REPROGRAMAREA - Încheierea litigiului Dinamo - Pandurii şi, în consecinţă, programarea meciului direct dintre cele două echipe echivalează cu declanşarea unei alte dispute. Toate contracandidatele Oţelului fac presiuni mari la LPF pentru reprogramarea partidei dintre gălăţeni şi Pandurii, cîştigată de lider la "masa verde". Sursele gsp .ro au dezvăluit că Dragomir şi ceilalţi oficiali ai Ligii încearcă să-i împace pe granzi şi caută de zor o soluţie regulamentară pentru ca partida să se joace pînă la urmă!

ROMÂNIA, ULTIMUL ADVERSAR PENTRU RONALDO - Confederaţia braziliană a confirmat că amicalul cu România va coincide cu partida de retragere din echipa naţională pentru atacantul de 34 de ani, care şi-a anunţat pe 14 februarie despărţirea de fotbal, notează gsp.ro