marți, 15 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

RELANSAREA ECONOMICĂ - Guvernul trebuie să găsească un alt fel de guvernare, care să vizeze relansarea economică, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu. "Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, o guvernare care să vizeze relansarea economiei", a spus preşedintele, citat de Agerpres. Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR, notează Mediafax.
PNL şi PSD SUNT CONTRA - Parlamentarii Partidului Naţional Liberal nu vor vota niciun guvern independent propus de preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Crin Antonescu. El a precizat, totodată, că PNL nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PDL, susţine Agerpres.  Parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva oricărui guvern al democrat-liberalilor, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.  Ponta a subliniat că social-democraţii, dar şi Uniunea Social-Liberală, consideră că pentru România este necesară schimbarea guvernului PDL, nu schimbarea unui om, notează Agerpres.
DILEMA ŞPĂGII - Liderul "Sed Lex" Vasile Marica a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, a înfiinţat şi e principalul beneficiar al acestui sistem, există o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că dorea mai mulţi bani, a spus Marius Ungureanu, fost vameş, scrie Mediafax. Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo, a spus, marţi, Marius Ungureanu, fost şef de vamă, citat de Mediafax. Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat că va răspunde acuzaţiilor care i se aduc şi că acuzatorul său a fost condamnat pentru fapte penale, notează Agerpres.  Liderul Sindical Vasile Marica nu are calitate de învinuit în niciun dosar instrumentat de procurorii Anticorupţie, a declarat marţi pentru AGERPRES, Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.
GEOANĂ VORBEŞTE - Pentru tot românul şi pentru tot pesedistul cred că este mai bine să-i excludem pe Băsescu şi pe Boc de la guvernare decât pe Geoană din partid, a declarat, marţi, pe blogul personal, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în replică la afirmaţiile liderului PSD, Victor Ponta, potrivit cărora, fostul preşedinte social-democrat nu ar mai face parte din partid, scrie Agerpres.
ALBIREA ZILIERILOR - Adoptarea Legii "zilierilor" de către Camera Deputaţilor ar scoate la suprafaţă, din zona muncii la negru, 150-200.000 mii de locuri de muncă, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Muncii, Ioan Botiş, anunţă Agerpres.  În noiembrie 2010, Senatul a respins reglementarea raporturilor de muncă ale zilierilor.
MARICA, PE TUŞĂ - Atacantul român al echipei germane VfB Stuttgart, Ciprian Marica, a fost exclus, marţi, din lot, după declaraţiile pe care le-a făcut cu referire la situaţia sa de la club, urmând să se antreneze individual pe termen nedefinit, informează kicker.de
”CAREU DE AŞI” - Cluburile Pandurii, Universitatea Craiova, Rapid şi Unirea Urziceni au interdicţie pentru a efectua transferuri şi nu vor fi programate în etapa a XIX-a a Ligii I până nu îşi achită datoriile pe care le au faţă de fotbalişti şi alte grupări, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF. Cele patru cluburi au în total datorii de 1,4 milioane de euro.



Adi Mutu: "M-am făcut de râs, cred că, în p... mea"

Numele lui Adrian Mutu apare într-un nou scandal. Atacantul Fiorentinei a fost înregistrat de Serviciul Român de Informaţii (SRI) în dosarul interlopului Nuredin Beinur, arestat pentru fapte comise cu violenţă, scrie Adevărul. Discuţiile telefonice dintre Mutu şi Beinur, interceptate în 2010, arată că cei doi sunt în relaţii strânse de prietenie şi, potrivit sursei citate, limbajul lor este foarte "colorat“, iar cei doi se adresează unul altuia cu apelativul „cumetre".

Silve zice că:
Te-ai făcut de râs cu câţiva ani în urmă când ai început să batjocoreşti fotbalul, sportul care te-a făcut mare. Tu ai vrut-o neapărat pe Coca, te-ai îndrăgostit de ea şi nu te-ai lăsat până când nu ai sedus-o. Din nefericire pentru tine, ea a fost cea care te-a abandonat, forţându-te să pleci de la Londra. Apropo, vezi că încă nu ai achitat nota de plată pentru o distracţie care l-a costat mult prea scump pe magnatul Abramovici. Ce importanţă şi ce valoare mai are acum o amărâtă de chitanţă dintr-un restaurant al unui interlop?!
Ne pasă prea puţin că SRI-ul ascultă telefoanele fotbaliştilor. Ne pasă prea puţin de ceea ce fac ei în fara terenului. Ne pasă prea mult de fotbal, ne este foame de driblinguri adevărate, de goluri, de performanţă. Nu vom avea însă prea curând parte de bucurii fotbalistice pentru că tinerii din ziua de azi îl au ca model pe Adi Mutu.
Când fotbalul păleşte în umbra sticlelor de whisky, când stopurile pe piept se fac cu silicoane, când topul Laurei Andreşan (sau, mai nou, al Ioanei Popescu) este mai important decât topul marcatorilor, când bătăile cu ospătarii sunt mai atractive decât cantonamentele, când interlopii sunt mai presus de antrenori, dă-ne voie, dragă Adi să uităm că exişti. Ca fotbalist ( şi cu pretenţii de naţională!).
De fapt, te-am trecut deja în lumea celor care nu cuvântă fotbalistic. Iar amintirile legate de tine le poţi număra pe degete - cocaina de la Londra, Gigi Grosu, party-ul de la Novi Sad, libanezul de la Florenţa, sibutramina şi sictirul faţă de Mihajlovici. Ah, uitasem penalty-ul cu Italia de la Euro 2008! Mulţumim!

ŞTIRILE PRÂNZULUI

·         DILEMA ŞPĂGII - Liderul "Sed Lex" Vasile Marica a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, a înfiinţat şi e principalul beneficiar al acestui sistem, există o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că dorea mai mulţi bani, a spus Marius Ungureanu, fost vameş, scrie Mediafax. Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo, a spus, marţi, Marius Ungureanu, fost şef de vamă, citat de Mediafax. Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat că va răspunde acuzaţiilor care i se aduc şi că acuzatorul său a fost condamnat pentru fapte penale, notează Agerpres. 

·         ”HIGHLANDER” BOC - Lipsa de susţinere în PDL privind opţiunea preşedintelui Traian Băsescu pentru un premier independent ar putea conduce la soluţia menţinerii lui Emil Boc la şefia Guvernului, dar însoţită de o remaniere a Cabinetului, au declarat pentru Mediafax surse din partid. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor filialelor PDL, la întâlnirea de luni seară de la Vila Lac 1, că are numele de premier independent, dar că nu vrea să îl anunţe, scrie "Gândul", citând surse participante la întâlnire.

·         VÂNTU, ÎN CĂRUCIOR - Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat marţi în cărucior la cel de-al optulea termen al procesului în care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, anunţă Hotnews . Omul de afaceri a lipsit de la termenul precedent, după ce s-a internat invocând o fractură de rotulă.

·         TVR ŞI TAXA - Preşedinte-Director General al Televiziunii publice, Alexandru Lăzescu, susţine că demersul privind eliminarea taxei TV este contra curentului european şi afectează atât credibilitatea presei, cât şi imaginea României, potrivit Agerpres. El arată că, din fericire, curentul de opinie este favorabil Televiziunii publice. Camera Deputaţilor a adoptat tacit marţi propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV pentru Societatea Română de Televiziune, a anunţat preşedintele de şedinţă Ioan Oltean, citat de Agerpres.

·         AMENDĂ ”MOBILĂ” - Consiliul Concurenţei a decis să amendeze cu 63 milioane euro companiile Orange România şi Vodafone România, în urma investigaţiilor referitoare la abuzurile de poziţie dominantă ale celor două companii, notează Agerpres. "Decizia a fost adoptată luni, 14 februarie, într-o şedinţă a Consiliului Concurenţei. Orange a fost amendată cu peste 34 milioane de euro, iar Vodafone cu mai mult de 28 milioane de euro, reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor în 2010", a spus preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu, citat de Mediafax. Ambele companii vor contesta în instanţă amenda primită.

·         ”RUBYGATE” LA JUDECATĂ - Judecătoarea Cristina Di Censo a decis judecarea în procedură imediată a premierului Italiei, Silvio Berlusconi, acuzat de relaţii cu o prostituată minoră şi abuz în funcţie în cazul adolescentei Ruby. Berlusconi face obiectul unei anchete în scandalul "Rubygate" pentru că ar fi plătit prestaţiile sexuale ale unei minore, marocana Karima El Mahroug (Ruby), şi pentru că ar fi cerut eliberarea ei din arest , scrie Mediafax.

·         CHAMPIONS LEAGUE – Astăzi se reiau meciurile din Champions League, faza 16-imilor. Milan-Tottenahm (TVR1) şi Valencia-Schalke (Dolce Sport ) sunt partidele serii. Mâine, Arsenal dă piept cu Barcelona, iar Roma joacă cu Şahtior. Celelalte patru partide sunt programate săptămâna viitoare: Copenhaga -Chelsea, Lyon-Real Madrid, Marseille-Manchester şi Intern Milano -Bayern.