marți, 15 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

RELANSAREA ECONOMICĂ - Guvernul trebuie să găsească un alt fel de guvernare, care să vizeze relansarea economică, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu. "Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, o guvernare care să vizeze relansarea economiei", a spus preşedintele, citat de Agerpres. Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR, notează Mediafax.
PNL şi PSD SUNT CONTRA - Parlamentarii Partidului Naţional Liberal nu vor vota niciun guvern independent propus de preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Crin Antonescu. El a precizat, totodată, că PNL nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PDL, susţine Agerpres.  Parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva oricărui guvern al democrat-liberalilor, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.  Ponta a subliniat că social-democraţii, dar şi Uniunea Social-Liberală, consideră că pentru România este necesară schimbarea guvernului PDL, nu schimbarea unui om, notează Agerpres.
DILEMA ŞPĂGII - Liderul "Sed Lex" Vasile Marica a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, a înfiinţat şi e principalul beneficiar al acestui sistem, există o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că dorea mai mulţi bani, a spus Marius Ungureanu, fost vameş, scrie Mediafax. Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo, a spus, marţi, Marius Ungureanu, fost şef de vamă, citat de Mediafax. Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat că va răspunde acuzaţiilor care i se aduc şi că acuzatorul său a fost condamnat pentru fapte penale, notează Agerpres.  Liderul Sindical Vasile Marica nu are calitate de învinuit în niciun dosar instrumentat de procurorii Anticorupţie, a declarat marţi pentru AGERPRES, Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.
GEOANĂ VORBEŞTE - Pentru tot românul şi pentru tot pesedistul cred că este mai bine să-i excludem pe Băsescu şi pe Boc de la guvernare decât pe Geoană din partid, a declarat, marţi, pe blogul personal, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în replică la afirmaţiile liderului PSD, Victor Ponta, potrivit cărora, fostul preşedinte social-democrat nu ar mai face parte din partid, scrie Agerpres.
ALBIREA ZILIERILOR - Adoptarea Legii "zilierilor" de către Camera Deputaţilor ar scoate la suprafaţă, din zona muncii la negru, 150-200.000 mii de locuri de muncă, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Muncii, Ioan Botiş, anunţă Agerpres.  În noiembrie 2010, Senatul a respins reglementarea raporturilor de muncă ale zilierilor.
MARICA, PE TUŞĂ - Atacantul român al echipei germane VfB Stuttgart, Ciprian Marica, a fost exclus, marţi, din lot, după declaraţiile pe care le-a făcut cu referire la situaţia sa de la club, urmând să se antreneze individual pe termen nedefinit, informează kicker.de
”CAREU DE AŞI” - Cluburile Pandurii, Universitatea Craiova, Rapid şi Unirea Urziceni au interdicţie pentru a efectua transferuri şi nu vor fi programate în etapa a XIX-a a Ligii I până nu îşi achită datoriile pe care le au faţă de fotbalişti şi alte grupări, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF. Cele patru cluburi au în total datorii de 1,4 milioane de euro.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu