marți, 15 februarie 2011

ŞTIRILE PRÂNZULUI

·         DILEMA ŞPĂGII - Liderul "Sed Lex" Vasile Marica a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, a înfiinţat şi e principalul beneficiar al acestui sistem, există o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că dorea mai mulţi bani, a spus Marius Ungureanu, fost vameş, scrie Mediafax. Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo, a spus, marţi, Marius Ungureanu, fost şef de vamă, citat de Mediafax. Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat că va răspunde acuzaţiilor care i se aduc şi că acuzatorul său a fost condamnat pentru fapte penale, notează Agerpres. 

·         ”HIGHLANDER” BOC - Lipsa de susţinere în PDL privind opţiunea preşedintelui Traian Băsescu pentru un premier independent ar putea conduce la soluţia menţinerii lui Emil Boc la şefia Guvernului, dar însoţită de o remaniere a Cabinetului, au declarat pentru Mediafax surse din partid. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor filialelor PDL, la întâlnirea de luni seară de la Vila Lac 1, că are numele de premier independent, dar că nu vrea să îl anunţe, scrie "Gândul", citând surse participante la întâlnire.

·         VÂNTU, ÎN CĂRUCIOR - Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat marţi în cărucior la cel de-al optulea termen al procesului în care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, anunţă Hotnews . Omul de afaceri a lipsit de la termenul precedent, după ce s-a internat invocând o fractură de rotulă.

·         TVR ŞI TAXA - Preşedinte-Director General al Televiziunii publice, Alexandru Lăzescu, susţine că demersul privind eliminarea taxei TV este contra curentului european şi afectează atât credibilitatea presei, cât şi imaginea României, potrivit Agerpres. El arată că, din fericire, curentul de opinie este favorabil Televiziunii publice. Camera Deputaţilor a adoptat tacit marţi propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV pentru Societatea Română de Televiziune, a anunţat preşedintele de şedinţă Ioan Oltean, citat de Agerpres.

·         AMENDĂ ”MOBILĂ” - Consiliul Concurenţei a decis să amendeze cu 63 milioane euro companiile Orange România şi Vodafone România, în urma investigaţiilor referitoare la abuzurile de poziţie dominantă ale celor două companii, notează Agerpres. "Decizia a fost adoptată luni, 14 februarie, într-o şedinţă a Consiliului Concurenţei. Orange a fost amendată cu peste 34 milioane de euro, iar Vodafone cu mai mult de 28 milioane de euro, reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor în 2010", a spus preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu, citat de Mediafax. Ambele companii vor contesta în instanţă amenda primită.

·         ”RUBYGATE” LA JUDECATĂ - Judecătoarea Cristina Di Censo a decis judecarea în procedură imediată a premierului Italiei, Silvio Berlusconi, acuzat de relaţii cu o prostituată minoră şi abuz în funcţie în cazul adolescentei Ruby. Berlusconi face obiectul unei anchete în scandalul "Rubygate" pentru că ar fi plătit prestaţiile sexuale ale unei minore, marocana Karima El Mahroug (Ruby), şi pentru că ar fi cerut eliberarea ei din arest , scrie Mediafax.

·         CHAMPIONS LEAGUE – Astăzi se reiau meciurile din Champions League, faza 16-imilor. Milan-Tottenahm (TVR1) şi Valencia-Schalke (Dolce Sport ) sunt partidele serii. Mâine, Arsenal dă piept cu Barcelona, iar Roma joacă cu Şahtior. Celelalte patru partide sunt programate săptămâna viitoare: Copenhaga -Chelsea, Lyon-Real Madrid, Marseille-Manchester şi Intern Milano -Bayern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu