luni, 14 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

  • SE CAUTĂ UN PREMIER - Lideri ai PDL au declarat, luni, pentru Mediafax, că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii şi că din discuţiile cu Traian Băsescu ar rezulta că "se caută un premier independent în locul lui Emil Boc".
    Sursele menţionate au arătat că participanţii au primit interdicţie de a dezvălui subiectele discutate. ”Se caută un premier. Independent”, a menţionat un lider PDL.


  • CSM, LA SENAT - Plenul Senatului a început dezbaterea privind validarea magistraţilor aleşi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Comisia Juridică a respins, cu majoritatea voturilor membrilor prezenţi, varianta formulată de democrat-liberalul Iulian Urban, de a fi validaţi cei opt membri ai CSM, asupra cărora Curtea Constituţională a României (CCR) nu s-a pronunţat (Agerpres).
  • GEOANĂ, LIBER ŞI INDEPENDENT - Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu mai face parte din partid şi că este 'un om liber şi independent', scrie Agerpres. Întrebat dacă Geoană mai face parte din PSD, Ponta a răspuns: 'Nu. (...)E un om independent, repet. Şi îi respect independenţa', a spus liderul PSD, care nu a dorit să dea detalii suplimentare. 

  • PĂSAT, SUSPENDAT - Întrebat dacă deputatul Dan Păsat va fi suspendat din PDL, Mircea Toader, liderul Grupului PDL din Camera Deputaţilor, a răspuns afirmativ. Membrii PDL care sunt trimişi în judecată vor fi automat suspendaţi de drept din partid, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PDL, care a decis modificarea statutului partidului, scrie Agerpres.
  • MINERII, ÎN ŞOMAJ - Circa 5.500 de salariaţi, dintre cei 19.000 încadraţi în Complexurile Energetice Craiova, Rovinari şi Turceni, precum şi în Compania Naţională a Lignitului Oltenia, ar putea intra în şomaj tehnic în următorii doi ani, pentru o perioadă de 24 de luni, a declarat luni, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ion Pisc, prim-vicepreşedinte BNS, potrivit Agerpres.
  • FĂRĂ PLANTE! - Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, luni, începând cu ora 13.00, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de comercializarea produselor etnobotanice, cei prezenţi ducând la Palatul Victoria sicrie şi mărar, anunţă Mediafax. Protestatarii, majoritatea tineri, au ascultat muzică şi au purtat steaguri pe care scria textul "Iubim viaţa", dar şi baloane în formă de inimi albe.

  • EGIPT, ALTE PROTESTE - Noi proteste şi greve au loc în Egipt, demonstranţii cerând salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, relatează BBC News Online. Potrivit corespondentului BBC la Cairo, Jon Leyne, o serie de minirevoluţii au loc în urma demisiei lui Mubarak, situaţie care ar putea dura mai multe luni. Aceste greve care includ sectorul bancar, transporturile şi poliţia vor reprezenta marea provocare pentru armată (Mediafax). 
  • RĂDOI, PEDEPSIT -Mijlocaşul echipei Al Hilal, Mirel Rădoi, a fost suspendat pentru trei etape de către federaţia de fotbal din Arabia Saudită (FSF), ca urmare a eliminării din partida cu Al Wahda, în timpul căreia a lovit un adversar fără minge, informează site-ul oficial al FSF.De asemeni, Rădoi a fost sacţionat şi cu o amendă care reprezintă 30% din salariul său lunar (adică 42.500 de euro). (Pro Sport)
  • CUM SE JOACĂ LIGA I - Federaţia Română de Fotbal a stabilit astăzi calendarul competiţional al returului Ligii 1, dar şi datele de desfăşurare ale meciurilor din Cupa Romîniei. Astfel, campionatul intern se va relua pe 26 februarie, cu etapa a 19-a, etapă ce terbuia să se dispte iniţial în 2010, dar care a fost amînată din cauza stării terenurilor din ţară (Gazeta Sporturilor).
  • IUBIREA NU MOARE -Miron Cozma a revenit in bratele marii sale iubiri, Marinela Nitu. Divortat de doua luni, fostul lider al minerilor din Valea Jiului si-a unit destinul cu artista inimii sale. Ceremonia a avut loc intr-un cadru restrans, in Scheii Brasovului. Miron si Marinela s-au cunoscut in 1996, iar legatura dintre cei doi a continuat o perioada chiar si dupa ce Miron, supranumit si "Luceafarul Huilei", a ajuns dupa gratii, scrie site-ul Apropo.

    ŞTIRILE PRÂNZULUI

    • REGINA SINDICALIŞTILOR - Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", referindu-se la scandalul din vămi, că se teme că "regina se află printre liderii sindicali", însă a precizat că probarea acestui lucru depinde de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte. Şeful statului argumentează, pe baza informaţiilor obţinute de la serviciile secrete, că „în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize".
    • FLUTUR ŞI BLEJNAR LA DNA - Liderul social-democrat, Victor Ponta, a declarat, marţi, că membrul PDL Gheorghe Flutur şi şeful ANAF Sorin Blejnar vor ajunge în curând la DNA pentru infracţiunile ce au avut loc la vămile din România. Ponta este de părere că acuzaţiile la adresa membrilor PSD vin din frica celor doi de a ajunge la Direcţia Naţională Anticorupţie, anunţă Antena3. Preşedintele PSD a menţionat că din 2004 şi până acum, toţi şefii vamali au fost numiţi sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu şi că social-democraţii sunt "luaţi de proşti" prin declaraţiile politicienilor de la putere. 
    • CU 7 ANI ÎN URMĂ - Preşedintele Traian Băsescu apreciază, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", că românii vor trăi la fel ca în perioada 2007-2008 în jurul anilor 2014-2015. Preşedintele Băsescu menţionează că "nu există om politic care să-ţi poată da o pensie mai mare sau un salariu mai bun şi să nu o facă, dacă e posibil", scrie Mediafax
    • IANUARIE, ”O SCUMPETE” - Cartofii, conservele de legume, fructele, cărţile, energia termică şi combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ianuarie comparativ cu sfârşitul anului trecut, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică /INS/. (Agerpres
    • FĂRĂ ”HALUCINAŢII” - Autorităţile române iau în calcul înăsprirea legii privind regimul substanţelor halucinogene. În prezent, există un act normativ care interzice comercializarea a doar 43 de substanţe. Ministerele Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi Agriculturii urmează să promoveze un ordin comun prin care să fie întărită activitatea în ceea ce priveşte controlul, combaterea comercializării şi consumul de substanţe cu efect psihotrop (Agerpres)
    • REVOLUŢIE SEXUALĂ - Sebastian Lăzăroiu susţine că, peste opt ani, vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât femei, astfel existând riscul ca agresivitatea să crească pe fondul frustărilor sexuale. ”Dacă în 1989 aveam două partenere la un bărbat şi s-a ajuns la o revoluţie politică, în 2019 vom avea 1,3 parteneri la fiecare parteneră, iar efectele nu sunt încă foarte uşor de anticipat. (...) Statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţiei pentru a rezolva măcar o parte din problemă.", scrie Lăzăroiu în revista Q magazine.  
    • MUBARAK, PE MOARTE? - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak ar fi intrat în comă sau chiar ar putea fi pe moarte, potrivit presei, care evocă zvonuri conform cărora acesta ar fi plecat în Germania după ce a renunţat la putere vineri, relatează postul de televiziune CBS în pagina electronică. (Mediafax
    • STEAUA ROMÂNIEI - Steaua este cel mai bun club românesc de fotbal din ultimii zece ani, conform clasamentului dat publicităţii luni de Federaţia Internaţională pentru Istoria şi Statistica Fotbalului (IFFHS), în care formaţia din Ghencea figurează pe locul 56, cu 1.177 puncte, în ierarhia europeană pe deceniul 2001-2010. Dinamo este a doua formaţie din ţara noastră în acest clasament, pe locul 67 (Agerpres.)