luni, 14 februarie 2011

ŞTIRILE PRÂNZULUI

  • REGINA SINDICALIŞTILOR - Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", referindu-se la scandalul din vămi, că se teme că "regina se află printre liderii sindicali", însă a precizat că probarea acestui lucru depinde de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte. Şeful statului argumentează, pe baza informaţiilor obţinute de la serviciile secrete, că „în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize".
  • FLUTUR ŞI BLEJNAR LA DNA - Liderul social-democrat, Victor Ponta, a declarat, marţi, că membrul PDL Gheorghe Flutur şi şeful ANAF Sorin Blejnar vor ajunge în curând la DNA pentru infracţiunile ce au avut loc la vămile din România. Ponta este de părere că acuzaţiile la adresa membrilor PSD vin din frica celor doi de a ajunge la Direcţia Naţională Anticorupţie, anunţă Antena3. Preşedintele PSD a menţionat că din 2004 şi până acum, toţi şefii vamali au fost numiţi sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu şi că social-democraţii sunt "luaţi de proşti" prin declaraţiile politicienilor de la putere. 
  • CU 7 ANI ÎN URMĂ - Preşedintele Traian Băsescu apreciază, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", că românii vor trăi la fel ca în perioada 2007-2008 în jurul anilor 2014-2015. Preşedintele Băsescu menţionează că "nu există om politic care să-ţi poată da o pensie mai mare sau un salariu mai bun şi să nu o facă, dacă e posibil", scrie Mediafax
  • IANUARIE, ”O SCUMPETE” - Cartofii, conservele de legume, fructele, cărţile, energia termică şi combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ianuarie comparativ cu sfârşitul anului trecut, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică /INS/. (Agerpres
  • FĂRĂ ”HALUCINAŢII” - Autorităţile române iau în calcul înăsprirea legii privind regimul substanţelor halucinogene. În prezent, există un act normativ care interzice comercializarea a doar 43 de substanţe. Ministerele Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi Agriculturii urmează să promoveze un ordin comun prin care să fie întărită activitatea în ceea ce priveşte controlul, combaterea comercializării şi consumul de substanţe cu efect psihotrop (Agerpres)
  • REVOLUŢIE SEXUALĂ - Sebastian Lăzăroiu susţine că, peste opt ani, vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât femei, astfel existând riscul ca agresivitatea să crească pe fondul frustărilor sexuale. ”Dacă în 1989 aveam două partenere la un bărbat şi s-a ajuns la o revoluţie politică, în 2019 vom avea 1,3 parteneri la fiecare parteneră, iar efectele nu sunt încă foarte uşor de anticipat. (...) Statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţiei pentru a rezolva măcar o parte din problemă.", scrie Lăzăroiu în revista Q magazine.  
  • MUBARAK, PE MOARTE? - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak ar fi intrat în comă sau chiar ar putea fi pe moarte, potrivit presei, care evocă zvonuri conform cărora acesta ar fi plecat în Germania după ce a renunţat la putere vineri, relatează postul de televiziune CBS în pagina electronică. (Mediafax
  • STEAUA ROMÂNIEI - Steaua este cel mai bun club românesc de fotbal din ultimii zece ani, conform clasamentului dat publicităţii luni de Federaţia Internaţională pentru Istoria şi Statistica Fotbalului (IFFHS), în care formaţia din Ghencea figurează pe locul 56, cu 1.177 puncte, în ierarhia europeană pe deceniul 2001-2010. Dinamo este a doua formaţie din ţara noastră în acest clasament, pe locul 67 (Agerpres.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu