vineri, 18 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

JUSTIŢIA, CU BUNE ŞI RELE - Raportul Comisiei Europene (CE) privind MCV notează că DNA şi-a menţinut "rezultatele convingătoare" în ceea ce priveste anchetarea cazurilor de corupţie la nivel înalt, însă remarcă faptul că în cazurile importante nu există evoluţii semnificative în instanţă, potrivit Mediafax.
Raportul Comisiei Europene privind justiţia din România este unul pozitiv, poate cel mai bun raport tehnic de la instituirea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, a declarat, vineri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.
Deşi România a fost supravegheată de Uniunea Europeană şi chemată de mai multe state să îşi intensifice lupta împotriva corupţiei pentru a intra în spaţiul Schengen, clasa sa politică şi-a înmulţit recent semnalele către Bruxelles considerate "deplorabile" de experţi citaţi de AFP într-un comentariu difuzat vineri şi preluat de Agerpres.
Clasa politică din România şi-a multiplicat semnalele considerate "deplorabile", într-o ţară aflată sub monitorizarea Uniunii Europene (UE) în problema corupţiei şi căreia mai multe state i-au cerut să îşi intensifice lupta contra acestui fenomen pentru a adera la Spaţiul Schengen, potrivit Mediafax.
GATA CU CRIZA - Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a afirmat că PDL poate să anunţe că a scos România din criză, precizând că PDL conduce doar jumătate din ţară la nivel local, cealalată jumătate fiind condusă de PSD şi PNL, anunţă Mediafax.
UNGARIA NE-AR BĂGA ÎN SCHENGEN - Preşedinţia ungară a Consiliului UE va face tot posibilul ca, până la sfârşitul lunii iunie, România să aibă o foaie de parcurs foarte clară privind aderarea la spaţiul Schengen, Ungaria fiind un susţinător ataşat al obiectivului României, a declarat secretarul de stat politic în MAE de la Budapesta Nemeth Zsolt, citat de Agerpres.
IAR SE SCHIMBĂ TAXA AUTO - Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că este în analiză introducerea unei taxe generale pentru maşini, începând de anul viitor. Borbely a făcut această declaraţie ca urmare a observaţiei unui jurnalist că o maşină românească de 30 de ani (pentru care nu s-a plătit taxă de înmatriculare), poluează mai mult decât o maşină veche de 12 ani, înmatriculată în spaţiul european,potrivit Mediafax.
AVEREA SINDICALIŞTILOR - Cei 2,5 milioane de angajaţi români care plătesc în fiecare lună câte 1% din salariul brut pentru a fi membri de sindicat aduc în buzunarele sindicaliştilor din cele mai mari confederaţii câte 150 de milioane de euro anual, potrivit unui calcul ZF, preluat de Mediafax. Citeşte mai multe despre veniturile sindicaliştilor pe http://www.zf.ro/.

MUNCĂ SAU SCLAVIE? - În opinia membrilor CSDR, proiectul Codului Muncii încalcă în mod flagrant Directivele Europene şi Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii ratificate de statul român, salariaţii devenind, în acest mod, sclavii propriilor contracte de muncă, notează Agerpres.  Şi liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că modificările la Codul Muncii sunt o nouă formă de sclavagism, pentru că patronul poate concedia colectiv oricând şi a doua zi să angajeze alte persoane, potrivit Mediafax.
BERCEA MONDIAL, CUŢITAR - Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost dat în consemn la frontieră, după ce, joi seară, şi-ar fi înjunghiat un nepot, care în urma incidentului a fost dus la Spitalul Judeţean din Craiova, cazul fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, anunţă Mediafax.
MIHALACHE, PUŞCĂRIE PE VIAŢĂ - Marian Mihalache, fost vicepreşedinte al PDL Hunedoara, a fost condamnat în Irlanda, la închisoare pe viaţă pentru uciderea fostei sale iubite, scrie The Irish Times. Mihalache şi-a ucis fosta iubită pentru că aceasta începuse o relaţie alături de un alt bărbat.
”ROMII CARE ESTE INTEGRAŢI” - Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie este decis să obţină fonduri europene pentru a aplica programe de integrare socială a cetăţenilor de etnie romă şi a sprijini familiile de romi, pentru a avea un trai decent, anunţă Agerpres.
PATRICIU ARE BANI DE TELEFOANE - Dinu Patriciu a câştigat vineri procesul cu SRI, care trebuie să îi plătească daune de 50.000 de lei pentru încălcarea dreptului la viaţă intimă în perioada în care i-au fost interceptate convorbirile telefonice, decizia definitivă în acest dosar fiind pronunţată vineri, de ICCJ, susţine Mediafax.
CUM ÎNGHEAŢĂ AVEREA LUI MUBARAK - Circa 450.000 de persoane au semnat până în prezent o petiţie lansată la începutul săptămânii pe internet de organizaţia nonguvernamnetală Avaaz pentru a cere ţărilor din G20 'îngheţarea miliardelor' preşedintelui egiptean înlăturat de la putere Hosni Mubarak, a precizat vineri organizaţia, cu ocazia unei manifestaţii la Paris, potrivit Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu