luni, 21 februarie 2011

ŞTIRILE ZILEI

O JUSTIŢIE INTERMEDIARĂ - Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că raportul CE pe justiţie este unul intermediar, iar un eventual eşec în progresul legat de dosarele de mare corupţie cu certitudine va aduce României un raport negativ, notează Mediafax. Raportul Comisiei Europene prezintă obiectiv evoluţiile în domeniul Justiţiei şi al luptei anticorupţie, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, apreciind că documentul publicat la sfârşitul săptămânii trecute la Bruxelles confirmă angajamentul României de a reforma Justiţia, susţine Agerpres. Preşedintele Traian Băsescu a făcut, luni, o serie de aprecieri cu privire la raportul intermediar pe justiţie, prilej cu care a menţionat că este necesar să funcţioneze şi sistemul judecătoresc în ansamblul său, nu numai partea de poliţie şi parchete, adaugă Agerpres.
PSD FACE CURTE UDMR - Aflat în campanie la Mediaş, candidatul la preşedinţia UDMR, Kelemen Hunor, şi-a exprimat opinia potrivit căreia în zona opoziţiei se întâmplă foarte multe lucruri neclare şi până când nu va reuşi să răspundă întrebării "ce se întâmplă într-o alianţă unde pe uşa din spate intră şi PRM" consideră că Uniunea nu trebuie să caute alţi parteneri de coaliţie.Hunor a mai spus între altele că UDMR are un singur aliat căruia trebuie să-i rămână fidelă - comunitatea maghiară, potrivit http://www.gandul.info/
BĂSESCU, FĂRĂ ILEGALITĂŢI - Preşedintele Traian Băsescu a respins luni acuzaţiile potrivit cărora fratele său ar fi implicat în ceea ce se întâmplă în vama Constanţa, afirmând că nici Mircea Băsescu, nici el nu au făcut vreodată casă bună sau prietenii cu oameni implicaţi în ilegalităţi, scrie Mediafax.
NU BERCEA FACE LEGEA - Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni răspunzând unei întrebări despre fratele său, Mircea Băsescu şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, că legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii, potrivit Mediafax. Pe de altă parte, Bercea Mondial este cercetat şi într-un dosar economic cu prejudicii importante la buget, scrie aceeaşi agenţie. Bercea Mondial contează pe legăturile pe care le are cu persoane cu funcţii de conducere importante. Potrivit Tribunalului Olt, Bercea Mondial este convins că nu va ajunge să fie sancţionat pentru faptele sale datorită relaţiilor, arată Realitatea TV.
ALTĂ VAMĂ, ALTĂ ŞPAGĂ - Un număr de 53 de poliţişti de frontieră de la Albiţa, între care şeful sectorului Albiţa al Poliţiei de Frontieră, Daniel Corban, au fost ridicaţi de anchetatori în urma percheziţiilor şi descinderilor care au avut loc, luni dimineaţă, în vamă şi la locuinţele acestora, afirmă surse judiciare, preluate de Mediafax.
GATA CU EVAZIUNEA - Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, luni, tuturor celor implicaţi în evaziuni, fie ele comerciale sau pe piaţa muncii, că nu vor mai putea "să trăiască bine" sau să doarmă liniştiţi, potrivit Agerpres.
CUM IEI 10 MII DE EURO DE LA STAT - Întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot depune de marţi planurile de afaceri în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, prin care pot beneficia de finanţare de până la 10.000 de euro şi pentru care este alocat în acest an un buget de 21 milioane de lei, scrie Mediafax.
MUNCĂ ŞI PERFORMANŢĂ - Legea nu-i va mai apăra neapărat pe săraci, ci pe cei care muncesc bine, în cazul concedierilor, prin criteriile de performanţă pe care Guvernul intenţionează să le includă în viitorul Cod al Muncii, a declarat prim-ministrul Emil Boc, citat de Agerpres.
CÂT COSTĂ VOTUL ÎN MOLDOVA - Liderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat că cel puţin nouă deputaţi comunişti au fost contactaţi şi li s-au propus între un milion de dolari şi trei milioane de euro pentru a-l vota pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte al ţării, susţine Mediafax.
HAOS ÎN LIBIA - Situaţia din Libia este din ce în ce mai confuză şi haotică, iar estul ţării a scăpat aproape în totalitate de sub controlul Guvernului de la Tripoli, existând informaţii că liderul Muammar Kadhafi ar fi părăsit capitala, informează BBC News online, preluată de Mediafax.
PIŢURCĂ E PRO LUCESCU - Antrenorul Victor Piţurcă a declarat, luni, că selecţionerul României, Răzvan Lucescu, trebuie să pregătească gruparea "tricoloră" până la sfârşitul prelimanriilor Campionatului European, scrie Mediafax.          
ADIO LIGĂ! - Mijlocaşul echipei AC Milan, Gennaro Gattuso, a fost suspendat, luni, de Comisia de Disciplină a UEFA, pentru cinci meciuri în cupele europene, după incidentul cu Joe Jordan, antrenorul secund al formaţiei Tottenham Hotspur, informează Gazzetta dello Sport, preluată de Pro Sport. Gattuso a intrat în conflicat cu Jordan în timpul şi la finalul întâlnirii cu Tottenham, de săptămâna trecută. Italianul l-a împins pe secundul lui Harry Redknapp, susţinând că Jordan i-a strigat "bastard italian".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu