luni, 21 februarie 2011

PRIETENIA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

Bercea Mondial este un personaj extrem de controversat situat între oameni politici, magistraţi şi interlopi periculoşi. Atât cu unii cât şi cu ceilalţi, Bercea are legături de prietenie sau chiar de rudenie. Legăturile lui cu persoane influente sunt menţionate şi de magistraţii olteni care au dispus arestarea sa preventivă.
"Conduita generală a inculpatului este caracterizată prin megalomanie şi spirit dominator, care i-au fundamentat convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal, pe baza numeroaselor sale legături de afinitate prin alianţe realizate cu persoane cu funcţie de conduită publică importante, care i-au botezat pe fiii săi, aşa cum rezultă din chiar declaraţia inculpatului, luată la această instanţă", se arată în referatul Tribunalului Olt.

Silve spune că:
O greaţă leşioasă te cuprinde chiar dacă nu încerci să desluşeşti iţele încurcate ale interlopilor ce stăpânesc ţara. Evident, vorbim doar de cei care se scaldă în prostie şi se laudă la ore de maximă audienţă cu frăţii de sânge, cumetrii sau cine mai ştie înrudiri spectaculoase. După principiul prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul. Ceilalţi măcar stau în banca lor, nu se avântă într-un spectacol care oricum se anunţă infect. România de la cap se împute iar lucrul ăsta nu mai trebuie demonstrat. Nici teoretic, nici practic.

Simţim de vreo 20 de ani duhoarea care vine de sus, dar nu mai avem ce face. Noi suntem singurii vinovaţi pentru mizeria care ne-a cuprins. Poate doar dacă fiecare dintre noi ar fi prietenul lui Prigoană am avea şansa de a ieşi din gunoiul ăsta. Numai că omul are la rândul lui alţi prieteni...

Prietenia este în fapt singura şansă de a trăi bine într-o ţară ca România. În special prietenia pe linie de  partid, pe filieră politică. Dacă eşti prieten cu Băsescu, n-ai probleme cu justiţia. Iar de eşti rudă cu vreun parlamentar, îi bagi pe alţii la zdup. Şi de eşti mare şmecher, ai condiţii de lux la mititica. Când Boc e amicul tău, ai asigurat un loc de muncă la Guvern. Dacă te baţi pe burtă cu vreun ministru, ţi-ai adjudecat instant orice licitaţie vrea muşchiul tău. Când mogulii îţi sunt parteneri de şpriţ te dai în spectacol televizat la orice oră din zi şi din noapte. Dacă Iliescu ţi-e amic, atunci limba rusă ţi-e mai limpede ca apa de la robinet...
Când eşti prieten cu primarul, cu doctorul, cu farmacista, cu profesorul, cu administratorul de bloc, cu femeia de serviciu, cu vânzătoarea de la pâine, cu şoferul de taxi, cu frizerul sau controlorul de bilete viaţa are alt farmec. Ba chiar poate deveni spectaculoasă. Dacă fiecare dintre noi ar fi prietenul fiecăruia dintre noi, n-am mai duce lipsă de nimic.

Un singur lucru îmi este clar: numai prietenia mai salvează România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu